torsdag 27 december 2012

5. R. Kelly - Feelin' Single


5. R. Kelly - Feelin' Single {spotify/youtube}
från albumet Write Me Back (RCA)

Var det någon som trodde att vår tids Marvin Gaye redan hade haft sin storhetstid så fick de tänka om. I år släppte R. Kelly ett mästerverk i albumet Write Me Back. Det hörs också att han haft det riktigt roligt när han spelat in det här albumet. När alla andra försökte låta som Swedish House Mafia så gick R. Kelly in i sin egen värld och tog fram alla sina inspirationskällor och blandade ihop dem till ett mastigt album som bjuder på riktigt högklassig soul. Här hörs inslag av allt från Harold Melvin And The Blue Notes, Smokey Robinson, Michael Jackson till good old rock'n'roll(!).
Den låt som jag oftast återvänt till på plattan är den oantastliga Feelin' Single. På klassiskt R. Kelly-manér sjunger han om att han känner på sig att hans tjej inte längre vill ha honom och att hennes hjärta är hos någon annan. Nu när han känner sig sviken av sin älskade så kan han lika gärna gå ut och mingla för hon har fått honom att känna sig singel igen. Än finns det hopp för soulmusik!
Missa inte att titta på videon. Mitt i så förvandlas låten till ett musikalnummer a la Smooth Criminal. Fantastiskt snyggt!

Inga kommentarer: